Hladni asfalt

V podjetju LESDOG Kočevje proizvajamo po kanadski licenci hladno asfaltno maso EXCEL. Izdelujemo jo v lastnem kamnolomu oziroma bazi. Masa se uporablja za popravilo cest, poškodovane asfaltne ali betonske površine in popravila po polaganju komunalnih naprav. Posebej jo priporočamo za popravilo cestnih udarnih jam in krpanje lukenj. Pri tem opravilu je pomembno da je strošek dela minimalen. Reakcijo vezave mase sprožimo s pritiskom (lopata, guma vozila, valjar).

 

 

Navodila za uporabo

Odstranite ves zdrobljeni material iz udarne jame ali poškodovane asfaltne plasti. Nato nanesite z lopato zadostno količino EXCELA, da z njim prekrijete poškodovano površino. Poteptajte površino s hrbtno stranjo lopate ali jo nekajkrat prevozite z vozilom- avtomobilsko gumo. Za popravilo luknje, globoke 15 cm ali več, je treba nanesti EXCEL v dveh plasteh po 5 do 7 cm in nanos vsakokrat utrditi.

Pri običajnih popravilih po polaganju komunalnih napeljav ali pri polaganju EXCELA na poškodovano osnovo mora biti podlaga utrjena, tako kot pri vsakem asfaltiranjem po običajnem postopku.

EXCEL enostavno nanesite in utrdite s teptalnim strojem ali z valjarjem z gumijastimi kolesi. EXCEL lahko prekrijete z vročim asfaltom, ker se materiala skladata. Takoj ko je EXCEL položen, je površina zaradi močne vezave trajne hladne zmesi za krpanje prevozna.

EXCEL je v skupnem seštevku celotne cene zelo ugoden. Njegove prednosti so: strošek dela oziroma čas je minimalen, deluje v zimskem času, cest ni potrebno zapirati z zaporami, ne potrebuje delovne skupine, čas od nastanka udarne jame do krpanja je kratek. Pri vgrajevanju ni potrebna mehanizacija, ne potrebuje predpriprave, količina potrebnega materiala je minimalna (pakiran v 25kg embalažo). Te prednosti so pomembne tudi v vročini.

 

 

Proizvodnja

Revolucionarna formula EXCEL vključuje mešanico asfalta, mehčalna sredstva in kopolimere, ki so zmešani z izbranim peščenimagregatom, tako da nastane zelo kakovosten material.
Upoštevajoč vsesplošne zahteve po materialih, prijaznejših do okolja, lahko sedaj izdelamo EXCEL tudi z recikliranem steklom, s starim cestnim tlakom, in celo s starimi strešniki, pri tem pa se kakovost izdelka ne zmanjša.